Тројица навијача Спартака из Москве су избодена ножевима у центру Београда после утакмице са Црвеном звездом. Један од њих је у тешком стању. Иако је прва информација била да су их изболи навијачи Партизана, један Рус се огласио поруком на свом Инстаграм профилу у којој пориче ове наводе и позива Србе и Русе да остану браћа.

 

 

Рањеног навијача Спартака посетили српски министри

 

Поруку је написао Вадим из Москве. Он каже да се напад на руске навијаче догодио на Зеленом венцу и да су га извршили албански бандити.

 

«Јуче, после фудбалске утакмице у прелепом Београду између пријатељских и братских тимова, Фудбалског клуба Црвена Звезда и Фудбалског клуба Спартак из Москве, нападнута су три руска навијача. Један је тешко рањен, а двојица су задобила убодне ране. Овај напад је дело албанских бандита. Срби и Руси браћа заувек! Косово је Србија», написао је Вадим.

 

 

Руски портал Околофутбол објавио је на руској друштвеној мрежи Вконтакте статус једног од навијача Спартака који је присуствово овом немилом догађају.  Он такође тврди да су нападачи — Шиптари.

 

«То су били Шиптари. Наших петорица момака и једна девојка су ишли испред мене. Певали су Каћушу. С друге стране улице двојица су почели нешто да вичу типа — «руска к*рва». Момци су почели да вичу «Шиптари» и кренули су ка њима када је и почео хаос…»

 

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;