Америчка администрација је објавила да уводи санкције против додатних осам организација из Русије због кршења законодавства САД приликом сарадње са партнерима у Ирану, Северној Кореји и Сирији.

 

Администрација сматра да су та наводна кршења законодавства, почевши од 2009 године, омогућила поменутим земљама да дођу до оружја или војних технологија на које, по процени Вашингтона, немају право.

 

 

На удару су се нашли “Рособоронэкспорт”, “150-ти авио-ремонтни завод”, „Авиоекспорт”, “Базальт”, „Конструкторски биро машиноградње”, Уљановски институт цивилне авиације „Маршал „Бугаев”, Уралски школско-тренажни центар цивилне авијације и Војно-ваздушна академија „Жуковски и Гагарин”.

 

Министарство спољних послова Русије изразило је разочарење овом одлуком.

 

„Нама ове санкције, наравно, нећ направити никакве озбиљне проблеме, али Американци нису навели никакве разлоге за њихово увођење. Само су се позвали на своје законе који њиховим фирмама забрањују сарадњу са Ираном и Сиријом. Америчка власт као да иде за онима чији је основни посао да доследно разарају руско-америчку сарадњу”, рекла је портпарол Министарство спољних послова Русије Марија Захарова.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;