Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:38

 

Данас током поподнева украјинске снаге су нападале Волво Центар северно од Доњецка, Јасное у околини Докучаевска, и Јаковљевку у близини Јасиновате. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране украјинске снаге су за протекла 24 сата 63 пута напале територију ДНР. Нападали су околину Горловке, Доњецка, Јасиновате, Докучаевс и насеља на југу ДНР. У насељу Минералное- Јасиноватски рејон оштећене су 4 куће, а у Старомихајловки — Кировски рејон Доњецка, три куће и школа.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 14 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Алмазној, Фрунзе, Калиново, Калиновка, Логвиново, Весела Гора и Смелое.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале и теритирију ДНР. Под ватром се нашла околина Доњецка, Јасиновате, Горловке, као и насеља на југу ДНР. У околини Доњецка оштећене су две куће.

Тагови: ; ;