На констатације новинара да се Путин састаје са Александром Вчићем, који је премијер Србије, али и кандидат на скорашњим председничким изборима, као и да се други председнички кандидат Војислав Шешељ заложио за размештање руских војних база у Србији и на питање да ли Кремљ те изјаве тумачи ка покушај да се обезбеди подршка руских власти и да ли је Русија спремна да је пружи, Портпарол руског председника Дмитриј Пеков истиче да нема речи о томе да би се Кремљ мешао у неке изборне процесе.

 

 

«Знате да Русија и Србија имају специфичан карактер билатералних односа и то свакако одређује прилично интензиван темпо подршке политичког дијалога на најразличитијим нивоима», одговорио је Песков, преноси РИА.

 

 

Песков је претходно рекао да ће Путин и Вучић разговарати данас у Москви о даљем развоју стратешког партнерства између две земље, економским везама и другим питањима.

 

 

«Председник ће се данас састати са српским премијером Вучићем. Како се очекује биће размотрено стање и даље унапређење руско-српског стратешког партнерства, а велика пажња биће посвећена побољшању билатералних трговинске и инвестиционе сарадње , ширењу културних и химанитарних веза», рекао је Песков новинарима уочи сусрета двојице лидера.

 

 

Како је додао, на дневном реду биће и ситуација на светској политичкој сцени, као и ситуација на Балкану.

 

 

Танјуг

 

 

Тагови: ; ;