Председник Руске Федерације Владимир Путин истакао је да су, захваљујући заједничким напорима, Србија и Русија побољшале ситуацију у трговини. Премијер Србије Александар Вучић каже да је уверен да ће бити могуће увећати трговинску размену и побољшати економске односе две земље. Премијер Вучић се захвалио на гостопримству и подршци територијалном интегритету Србије, преноси РТС.

 

 

«Хвала Вам за веома добар пријем, желим да Вам кажем да треба да захвалимо Вама лично и Влади Руске Федерације за подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије. Како сте већ рекли, уверен сам да ћемо успети да повећамо обим трговинске размене и економске сарадње», навео је премијер.

 

 

Истакао је да је важно размотрити ситуацију у региону, што је веома важно за Србију и Русију.

 

«Мени је веома важно да кажем да, као што знате, ми остајемо привржени очувању свог суверенита, националне независности и војне неутралности. Хвала још једном за Ваше пријатељство и уверен сам да ће се наши односи развијати највишем нивоу», напоменуо је Вучић.

 

 

Раније данас, портпарол Кремља Дмитриј Песков најавио је да ће Путин и Вучић разговарати о даљем развоју стратешког партнерства између две земље, о њиховим економским везама и о другим питањима.

 

Данашњи састанак је десети сусрет Вучића и Путина.

 

У Русију су са премијером Вучићем допутовали и министар одбане Зоран Ђорђевић и министар за рад, социјална и борачка питања Александар Вулин.

 

Они ће касније учествовати на проширеном састанку делегација две стране.

 

 

Извор: РТС

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;