Кандидати за председника Француске, Марин ле Пен, Франсоа Фијон и Жан лук Мешалон, залажу се за зближавање са Русијом, саопштили су данас њихови представници.

 

 

Шеф изборног штаба Ле Пенове Давид Рашлин изјавио је да се Национални фронт увек залагао за зближавање са Русијом.

 

«Нас везује вишевековна Русија. Ле Пен ће заштитити различитост у свету. Ми ћемо се заједно са Русијом борити против глобализма»- рекао је Рашлин.

 

Он је додао да ће уколико Ле Пен победи на изборима тражити од Брисела укидање антируских санкција или ће их Француска сама укинути.

 

И представник кандидата «Републиканаца» Франсоа Фијона, Аксел Поњатовски рекао је да се залаже за зближавање са Русијом и да је Француској неопходна «заједничка борба с Русијом против тероризма».

 

Председнички кандидат Левих Жан лук Меланшон категорички се залаже за иступање Француске из НАТО-а изјавио је његов саветник Ђорђе Кузмановић. Он је рекао да ће у случају победе на изборима Меланшона, већ 25. маја на самиту НАТО-а Француска саопштити да излази из овог савеза.

 

«НАТО је отворио пандорину кутију мењајући границе почевши од Косова. Није нам потребан нови талас ширења НАТО-а укључујући и Украјину. Потребно је сарађивати са Русијом где год да је то могуће»- рекао је он.

 

Тагови: ; ;