Црногорски опозициони Демократски фронт поднеће тужилаштву Србије кривичну пријаву против организоване криминалне групе, на чијем челу је главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић, због сумње да се бавила шверцом оружја на територији Србије, најавио је данас лидер ДФ-а Андрија Мандић.

 

 

 

 

«У Србији је извесни Паја Велимировић, члан криминалне организација, који је за њене потребе набављао оружје које је требало да буде злоупотребљено за ликвидирање лидера и присталица ДФ-а. Извесни Саша Синђелић је набављао новац по упуствима Катнића да се купи оружје», рекао је Мандић на конференцији за новинаре у Подгорици.

 

Он каже да је овом оружје наводно уништено, али да је «комплетно криминално дело шверца оружја остало».

 

 

«То је оно што треба да се утврди», додао је Мандић.

 

Он је навео да Специјално државно тужилаштво Црне Горе не поседује ниједан доказ који би указао на повезаност лидера ДФ-а са српским држављанима, који су били у Црној Гори и који су оптужени да су спремали државни удар на дан парламентарних избора 16. октобра прошле године.

 

Мандић каже да је данас, као грађанин, код основног државног тужиоца саопштио своје ставове у вези са отвореним писмом које је упутио Катнићу након увида у документацију коју му је ставио на располагање у вези са доказима који наводно постоје против њега, Милана Кнежевића и Михаила Чађеновића.

 

«Доказе сам анализирао са адвокатским тимом. У тој документацији не постоји ништа што би нас оптуживало или указивало на било какву повезаност са људима који су били у Црној Гори, а са којима је у ближем додиру био Катнић и пре 16. октобра», рекао је Мандић.

 

Он је оценио да је реч о личној лошој намери да се нанесе штета људима из ДФ-а, оптуживши власт Мила Ђукановића да злоупотребљава све државе институције у политичкој борби против ДФ-а.

 

 

СРНА

Тагови: ; ;