Сиријска војска је уз подршку Ваздушно-космичких снага Русије код Хаме за четири дана ликвидирала више од 2.100 милитаната који се налазе у офанзиви, саопштио је на брифингу начелник Главне управе Генералштаба Оружаних снага Русије генерал-пуковник Сергеј Рудској.

 

 

„Један број терористичких формација од 21. марта покушао је да заузме град Хаму. У подручју под контролом опозиције била је створена група од више од 10.000 милитаната, углавном од одреда Нусра фронт и њима сличне формације», рекао је Рудској.

 

„Захваљујући пожртвовању владиних снага и подршци Ваздушно-космичких снага Русије ситуација у овом региону је стабилизована. За четири дана вођења борби у овом региону ликвидирано је више од 2.100 милитната, уништено 55 јединица оклопне технике, 22 ’џихадмобила‘ (возила са митраљезима) и више од 100 возила са тешким наоружањем“, навео је генерал.

 

 

Истовремено, сиријска војска је блокирала велику групу терориста у провинцији Алеп.

 

„На североистоку провинције Алеп владине снаге и одреди народне самоодбране, током офанзиве, у потпуности су блокирали велику групу терориста у подручју Дејр Хафир“, наводи се у саопштењу.

 

 

У подручју Палмире милитанти су потиснути још даље од ослобођеног града. У североисточном правцу сиријска војска се померила за 16 километра, у источном правцу 8 километара, у југоисточном правцу више од 12 километара.

 

 

Спутњик

Тагови: ; ; ; ;