Европска радиодифузна унија (ЕБУ) би могла да одузме право Украјини да буде домаћин „Песме Евровизије 2017“ уколико се до краја следеће недеље не реши ситуација са представницом Русије, изјавила је председница ЕБУ Ингрид Делтенре у интервјуу за швајцарски лист „Блик“.

 

 

„Такво понашање је апсолутно неприхватљиво. Дубоко жалим зато што се ’Евровизија‘ користи за политичке игре“, рекла је она.

 

Делтенреова је истакла да ово такмичење није за „хушкање људи једни против других“ и запретила да ће наметнути санкције Украјини.

 

Председница ЕБУ је саопштила да тренутно води разговоре са председником Украјине Петром Порошенком и премијером Владимиром Гројсманом како би се пронашло „мирно решење“, јер само они могу да укину забрану уласка Самојлове или учине да он буде на снази након наступа руске певачице.

 

Ове године Русију би на „Евровизији“ требало да представља Јулија Самојлова са песмом „Flame Is Burning“. Служба безбедности Украјине забранила јој је улазак у земљу на три године због њених наступа на Криму.

Тагови: ; ;