Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

21:44

 

Вечерас око 18:00 украјински нацисти су започели напад на насеље Фрунзе у Славјаносербском рејону у ЛНР. Током напада теже је рањен један локални становник, пољопривредник који је у том моменту радио у пољу. Он је хоспитализован.

 

19:14

 

Украјинске снаге отвориле су данас током дана ватру на насеље Баирик северозападно од Горловке. Током напада оштећена је једна вишеспратница.

 

Данас око 12:00 украјинске снаге извршиле су артиљеријски напад на насеље Еленовка југозападно од Доњецка.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходног дана 68 пута напале околину Доњецка, Јасиновате, Горловке, Докучаевск и насеља Саханка, Коминтерново и Лењинское у Новоазовском рејону на југу ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 10 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Фрунзе, Логвиново, Лозовое, Нижне Лозовое, Сокољники, Калиново и Калиновка. Током напада погинуо је један припадник Народне милиције ЛНР.

 

Током претходне ноћи од 18:00 до 02:00 украјинске снаге су нападале Трудовски и Волво Центар у околини Доњецка, Круту Балку, Спартак и Јаковљевку у околини Јасиновате, Зајцево, Доломитное и Широку Балку у околини Горловке, као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.Током напада оштећено је 9 стамбених објеката.

Тагови: ; ;