Информације од локалног становништва и Оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

23:44

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге вечерас око 22:00 започеле напад на насеља Брјанка и Ирмино у околини Первомајска, као и насеље Калиново. У овом моменту напад и даље траје а информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Вечерас око 19:00 украјински нацисти напали су насеље Фрунзе у Славјаносербском рејону. Током напада убијене су 4 краве у једном дворишту.

 

Вечерас око 22:00 украјинске снаге су отвориле ватру и на насеље Јасное у околини Докучаевска. Током напада оштећена је једна кућа и далековод. У овом моменту напад и даље траје.

19:34

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 54 пута напале територију ДНР. Украјинске снаге нападале су 23 насељена места на територији ДНР.

 

13:43

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 13 пута напале позиције Народне милиције у подручју Первомајска, као и насеља Фрунзе, Калиново, Калиновка, Логвиново, Нижне Лозовое, Желобок, Сокољники, и Красни Јар где су оштећене четири куће.

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су нападали аеродром, Старомихајловку и Трудовски у околини Доњецка, Јасиновату и Јаковљевку, Докучаевск и Јасное, као и Лењинское на југу ДНР.

 

Током ноћи украјински окупатори су нападали и Кијевски рејон Доњецка где је од последица напада погинула једна жена. Током напада оштећено је 5 кућа, гасовод и далековод.

Тагови: ; ;