Ратификовање Протокола о приступању Црне Горе НАТО-у у америчком Сенату представља увод у анексију Црне Горе од Алијансе, оценио је председник Демократске народне партије Милан Кнежевић и позвао лидере опозиције да инсистирају на истовременом организовању референдума и превремених парламентарних избора.

 

 

«Напрасна заинтересованост Велике Британије за евроатлантске интеграције Црне Горе, и то у тренутку када напуштају ЕУ, представља јасан показатељ, не само о њиховој умешаности у «државни удар», већ о паничној потреби да подривајући сукобе између Русије и САД отворе ново ратно жариште на западном Балкану» — сматра Кнежевић.

 

Према његовим речима, све то одвија се уз образложење Велике Британије да ће побољшање односа Москве и Вашингтона довести до распада НАТО-а, «док они отворено разбијају ЕУ најављујући, без имало скрупула, апокалиптичне сценарије за Балкан».

 

» Ваљда нико више у Црној Гори нема дилему да је «државни удар» пажљиво изрежиран против Демократског фронта како би послужио за убрзано ратификовање преосталих протокола и стварања институционално медијске параноје о угрожености Црне Горе од Русије» — навео је Кнежевић.

 

Он каже да је следећа на реду Македонија, затим БиХ, и тако укруг док се балкански геополитички потенцијали у потпуности не исцрпе и постану безвредни.

 

 

СРНА

Тагови: ;