Више од 60 аутобуса са присталицама СНС-а, заустављено је јутрос на више места јужно од Ибра. У месту Лабљане каменован конвој аутобуса са Србима из Косовског Поморавља, јавља извештач РТС-а.

 

Барикаде код места Милошево, пут Приштина – Косовска Митровица Фото: РТС

 

Припадници покрета «Самоопредељење» каменовали су у месту Лабљане на путу Гњилане–Приштина конвој аутобуса са Србима из Косовског Поморавља, после чега је враћено тридесетак аутобуса.

 

Путеви су блокирани код Велике Хоче, Рудника код Србице, Штрпца, Гораждевца, на изласку из Приштине, и на свим тим локацијама је по неколико десетина Албанаца, јавља извештач РТС-а. Кажу да се на тај начин супротстављају доласку српске делегације у јужну покрајину.

 

Потпредседник СНС-а, и директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић изјавио је да су блокаде у јужној покрајини напад на слободу кретања Срба.

 

«На њихову слободу кретања али и на њихово право да бирају, због тога што се очигледно поједине политичке поглавице у Приштини плаше избора снажног председника Србије», рекао је Ђурић.

 

Додао је да су се могла приметити и настојања да министар Александар Вулин, уколико се појави на данашњем скупу, буде задржан или приведен.

 

 

 

Тагови: ; ; ;