Полиција је употребила сузавац да растера демонстранте у деветнаестом округу Париза, јавља дописник РИА Новости са лица места.

Становници  округа и представници кинеске заједницеу француској престоници , другу ноћ за редом организују демонстрације и протесте у вези са убиством једног кинеског држављанина од стране  полиције.

 

Полиција је као одговор на бачене стаклене боце и петарде на њу, одговорила сузавцем. Значајан део демонстраната је након тога напустио трг испред полицијске станице, где се од уторка одржавају протести.

 

Најупорнији, опремљени маскама за заштиту од сузавца су остали испред полицијске станице, узвикујући пароле «Полиција убица»  и «Тражимо правду».

 

Подсетимо 26. марта, у 19. округу Париза, двојица полицајаца су отишла да провере адресу на којој је привљено породично насиље. Док су били пред вратима, зачуо се крик детета. Полицајци су проварили врата, из којих их је сачекао мушкрац наоружан маказама који је насрнуо на њих. Једног полицајца је ранио, док је други отворио ватру и неутралисао нападача.

 

Тагови: ; ; ; ;