Информације од локалног становништва и Оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

20:04

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 70 пута напале територију ДНР. Нападали су аеродром, Спартак, Петровски рејон Доњецка, Јасиновату, Минералное, Докучаевск, Јасное, Саханку, Коминтерново и Лењинское. Током напада погинула су два цивила, рањен је један војник ДНР, а оштећено је 18 стамбених објеката.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана напале позиције Народне милиције у подручју Первомајска, насеља Алмазној, Фрунзе, Сокољники, Калиново, Калиновка, Логвиново, Смелое, Веселогорловка, Веселникое, Санжаровка и споменика Кнезу Игору. Жртава није било а оштећено је више од 10 стамбених објеката.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале и Петровски рејон Доњецка где је оштећено 10 кућа и једна школа, а рањена је и једна жена, цивил 1928. годиште.

Тагови: ; ;