Руски председник Владимир Путин данас је током пленарне сесије Арктичког форума „похвалио“ модератора тог скупа, новинара америчке телевизије Си-Ен-Би-Си Џефа Катмора, због „коректне формулације питања, према којој Украјина и Крим немају ништа заједничко када је реч о међународним односима.

 

 

Путин је тако одговорио на питање Катмора да прокоментарише ситуацију у међународним односима.

 

Председник Русије био је ироничан поводом тога што је питање у вези са ситуацијом око Украјине и руско-америчким односима поменуто на Арктичком форуму.

 

„Знао сам да ће овако да се заврши“, навео је Путин.

 

„Заиста не бих желео да се на позитивне ствари, које се виде током расправе о питањима Арктика, на ову платформу преносе проблеми билатералних руско-америчких односа. Али из поштовања према Вама, према Вашој компанији Си-Ен-Би-Си која вам је вероватно дала такву наредбу, једноставно морам да вам одговорим“, рекао је руски председник.

 

„Али прво бих желео бих да Вам захвалим што сте, када сте поменули тај проблем, казали да постоји проблем Украјине и Крима. Ви сте направили разлику између Крима и Украјине и то је исправно“, одговорио је Путин водитељу, за шта је добио аплауз публике.

 

 

 

 

Спутњик

 

 

Тагови: ; ; ;