Амбасадори Русије и Северноатлантске алијансе ће у четвртак на првом овогодишњем заседању Савета Русија-НАТО разговарати о Украјини, Авганистану, као и о спречавању нових војних инцидената.

Коментаришући предстојећи сусрет, стални представник Русије при Алијанси Александар Грушко оценио је да се комуникација на нивоу Савета обнавља, као и да се преговори враћају у радну атмосферу.

 

Са друге стране, према информацији Алијансе, теме сусрета након прошлогодишњих преговора нису се пуно измениле – и даље су приоритет Украјина, Авганистан, као и транспарентност војне активности обе стране.

 

Узимајући у обзир актуелну ситуацију, у којој се ставови Москве и НАТО-а око Украјине у потпуности разликују, највероватније ће било каква сагласност приликом Савета бити постигнута само око неких трећих питања.

 

Приликом прошлогодишњих сусрета, на пример, договори који су постигнути тицали су се безбедности летова над Балтичким морем, затим размењивала су се мишљења око спровођења војних вежби, али речи је било и о спречавању избијања нових војних инцидената.

Извор Спутник

 

Тагови: ; ;