Председник специјалног комитета Представничког дома Конгреса САД Девин Нуњес је податке о прислушкивању Доналда Трампа добио од двојице сарадника Беле куће, сарадника Савета за националну безбедност Езре Коена-Ватника и једног од правних консултаната америчке администрације Мајкла Елиса, објавио је The New York Times.

 

 

У предатом документу се наводи да су поједини страни званичници и низ америчких амбасадора покушавали да, уочи Трампове председничке инаугурације, ступе у везу са њим, његовом породицом и помоћницима и саветницима.

 

Портпарол Беле куће Шон Спајсер је објавио да ће руководству Нуњесовог комитета бити предочени нови подаци који потврђују да су били прислушкивани телефони и Донлда Трампа и чланова његовог изборног штаба.

 

«Председницима комитета за обавештајне службе оба дома Конгреса САД је упућено писмо у коме стоји да су сараници задужени за националну безбедност, обављајући своје стандардне послове, открили документе који се тичу прислушкивања садашњег шефа државе. Писмом су позвани шефови тих комитета и шефови демократа да дођу у Белу кућу и да се упознају са тим документима», каже Спајсер.

 

«Председник Трамп је и даље уверен да је његов штаб у време избора био под присмотром. Да је био нелегално праћен и ми желимо да чланови Конгреса САД то оцене и предузму кораке у складу са законом», каже он.

 

Нуњес је пре недељу дана изјавио да су телефони Трампових сарадника били прислушкивани ради праћења одређених странаца.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;