Руководилац оделења за унутрашњу и спољну политику РИА НОВОСТИ Андреј Веселов гостовао је у емисији «У ствари» агенције News Front; водитељ емисије Сергеј Веселовски. Веселов је говорио о уласку Црне Горе у НАТО и покушају «преврата» у овој држави.

 

» У Црној Гори је подељено јавно мнење. Око половина становништва жели да уђе у НАТО а друга половина не. Власт је спремна за улазак у НАТО. Руководство покушава да убеди људе на све могуће начине да је то неопходно. Због тога се крајем прошле године десио покушај «преврата» у коме су наводно учествовале група српских и руских националиста које су повезане са руским државним структурама, и које су наводно имале задатак да заузму парламент и убију премијера Мила Ђукановића. И тако се појавио аргумент зашто је неопходно ући у НАТО. Тужилаштво Црне Горе је одмах после наводног «пуча» демонстрирало видео снимак са муницијом и оружјем које је требало бити коришћено током преврата. Ја не верујем стручњацима тужилаштва јер арсенал оружја код људи који планирају да заузму власт морао би бити озбиљнији.Све доказе заснивају на изјавама извесног Александра Синђелића који је наводно ратовао у Донбасу и који је проруски настројен. Као прво он није ратовао у Донбасу него се бавио финансијским махинацијама са разним добровољачким организацијама и узимао новац за њих који је после нестајао. Такође он је човек са криминалном прошлошћу. Таквог човека представљају као организатора државног преврата. А при том, он се сам јавио у тужилаштво, признао кривицу и добио статус «сведока сарадника». И само на основу његових изјава говоре да је у преврат умешана «рука Кремља» и да због тога Црна Гора мора да уђе у НАТО»- рекао је Веселов.

 

Он је рекао да улазак Црне Горе у НАТО представља и притисак на Србији, чије се власти залажу за војну неутралност за улазак у ову организацију.

 

«Да Црна Гора представља прву фазу. Она је до 2006. године била у једној држави са Србијом.И ако Црна Гора уђе у НАТО то може покренути реакцију како би и сама Србија, као последица морала да уђе у НАТО»- додао је он.

Тагови: ; ;