Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

19:38

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 86 пута напале територију ДНР. Нападали су Круту Балку, Јасиновату, Спартак, аеродром, Трудовски, Александровку, Белу Каменку, Сосновское, Джержинское, Саханку, Лењинское, Коминтерново и Октобар. Током напада погинуо је један војник ДНР а оштећено је 17 кућа.

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге поштовале примирје које је ступило на снагу 1. априла у 00:00 само сат времена. Већ око 01:20 започеле су гранатирање насеља Калиновка. Укупно су 14 пута напале територију ЛНР а под ватром су се нашли и Первомајск, Славјаносербск, Калиново, Логвиново, Лозовое, Фрунзе, Сокољнике, Ановку и Доњецки.

 

Украјинске снаге нису поштовале примирје ни у ДНР. Нападале су 86 пута територију ДНР а под ватром се нашло 26 насеља. Током напада оштећене су три куће и школа.

Тагови: ; ;