Раде Станчић из Лознице јуче ујутру је у Цириху претукао енглеског пилота у кафићу «Хилт», јер га је чуо како за суседним столом с поносом прича да је бомбардовао Србију 1999. године. Како «Блиц» сазнаје од Радетових пријатеља он се тренутно налази на саслушању у швајцарској полицији.

 


Како за «Блиц» прича Радетов пријатељ, њих двојица су јуче разговарали преко телефона када је дошло до инцидента у кафићу преко пута српске амбасаде у Цириху.

 

— Раде и ја смо у том тренутку причали преко телефона, када је он чуо да неко за суседним столом помиње Србију и бомбардовање. Прекинуо је везу са мном… Тек после ми је испричао шта се десило. Наводно, тај пилот је погледао у зграду српске амбасаде и рекао: «А Србија. Учествовао сам у бомбардовању»… Раде је то чуо и то га је испровоцирало — прича он.

 

Како додаје «Раде је велики патриота», па је пришао столу за којим је седео енглески пилот и започео разговор.

 

— После тога су уследиле провокације… Раде га је питао да ли зна колико је недужних људи и деце погинуло у том бомбардовању, на шта је Енглез рекао: «Знам, па шта?». Ту је Раде пукао. Рекао му је: «Шта мислиш да ја тебе сад урадим оно што си ти радио». Енглез је устао и тада је избила туча. Раде је неколико пута ударио Енглеза и он је сад у болници, али колико смо чули није у животној опасности. Међутим, нико не зна шта се сада бити — каже Радетов пријатељ.

 

Он каже да се са Радетом, иначе познатим српским угоститељем у Швајцарској, последњи пут чуо јутрос.

 

— Он се јуче после инцидента сакрио. Полиција је долазила на његову адресу али га нису нашли. Данас је у пратњи адвоката отишао сам. Сада сви чекамо да се саслушање заврши — каже Радетов пријатељ.

 

Он додаје и да је Раде годинама држао дискотеку у Цириху, да је помагао многим нашим певачима, глумцима.

 

— Цела естрада га зна по добру. Свима је помагао. Он је велики патриота, али се последњих година повукао из тог посла. Ради у једној фирми, има породицу, жену, децу. Сви су у Цириху и сада чекају вести са саслушања. Могуће је и да Радета одмах задрже у полицији — каже Радетов пријатељ.

 

Блиц

Тагови: ; ; ;