НАТО пилот се испред Србина хвалио како је бомбардовао Југославију, али се разговор по њега лоше завршио

Раде Станчић из Лознице јуче ујутру је у Цириху претукао енглеског пилота у кафићу „Хилт“, јер га је чуо како за суседним столом с поносом прича да је бомбардовао Србију 1999. године. Како „Блиц“ сазнаје од Радетових пријатеља он се тренутно налази на саслушању у швајцарској полицији.

 

НАТО пилот се испред Србина хвалио како је бомбардовао Југославију, али се разговор по њега лоше завршио
Како за „Блиц“ прича Радетов пријатељ, њих двојица су јуче разговарали преко телефона када је дошло до инцидента у кафићу преко пута српске амбасаде у Цириху.

 

– Раде и ја смо у том тренутку причали преко телефона, када је он чуо да неко за суседним столом помиње Србију и бомбардовање. Прекинуо је везу са мном… Тек после ми је испричао шта се десило. Наводно, тај пилот је погледао у зграду српске амбасаде и рекао: „А Србија. Учествовао сам у бомбардовању“… Раде је то чуо и то га је испровоцирало – прича он.

 

Како додаје „Раде је велики патриота“, па је пришао столу за којим је седео енглески пилот и започео разговор.

 

– После тога су уследиле провокације… Раде га је питао да ли зна колико је недужних људи и деце погинуло у том бомбардовању, на шта је Енглез рекао: „Знам, па шта?“. Ту је Раде пукао. Рекао му је: „Шта мислиш да ја тебе сад урадим оно што си ти радио“. Енглез је устао и тада је избила туча. Раде је неколико пута ударио Енглеза и он је сад у болници, али колико смо чули није у животној опасности. Међутим, нико не зна шта се сада бити – каже Радетов пријатељ.

 

Он каже да се са Радетом, иначе познатим српским угоститељем у Швајцарској, последњи пут чуо јутрос.

 

– Он се јуче после инцидента сакрио. Полиција је долазила на његову адресу али га нису нашли. Данас је у пратњи адвоката отишао сам. Сада сви чекамо да се саслушање заврши – каже Радетов пријатељ.

 

Он додаје и да је Раде годинама држао дискотеку у Цириху, да је помагао многим нашим певачима, глумцима.

 

– Цела естрада га зна по добру. Свима је помагао. Он је велики патриота, али се последњих година повукао из тог посла. Ради у једној фирми, има породицу, жену, децу. Сви су у Цириху и сада чекају вести са саслушања. Могуће је и да Радета одмах задрже у полицији – каже Радетов пријатељ.

 

Блиц

Коментари: