На великом броју бирачких места у општини Прешево до 11:00 није убачен ни један гласачки листић због чега није било сврхе да се израчунава проценат излазности бирача, изјавио је координатор радног тела за председничке изборе у општини Прешево Агим Имери.

 

Он је агенцији Бета рекао да је мали број људи који су до сада гласали. Међу бирачким местима у којима нема ни једног гласачког листића је и бирачко место у центру града, у згради Општине Прешево.

 

 

«Нема никаквих проблема око гласања осим што је излазност веома мала. На три бирачка места смо јутрос приликом отварања имали кашњење од по 15 минута и пола сата зато што бирачким одборима нису хтели да отворе врата у зградама у којима су се налазила бирачка места. Али, сада је све у реду и гласање тече без проблема», рекао је Имери.

 

«За сада немамо проценат излазности, осим што може да се каже да је излазност веома мала», рекао је координатор радног тела за председничке изборе у општини Бујановац Фадил Хаљити. Он каже да на бирачком месту у селу Кончуљ до сада нико није гласао, а на бирачком месту у Дому културе у Бујановцу је до сада гласало 46 бирача.

 

У општини Прешево је регистровано 38 405 грађана са правом гласа, а у општини Бујановац 42 090 грађана са правом гласа.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;