У Звечану, у ОШ. Вук Караџић, гласање за председника Србије протиче без проблема, уз оџив великог броја грађана. У Косовској Митровици се на гласање чека и по сат времена.

 

На гласачком месту број два у Звечану гласао је председник Привременог органа те општине Иван Тодосијевић, а своју грађанску дужност обавио је и градоначелник Звечана Вучина Јанковић.

 

„Од председничких избора очекујем да изборни процес протекне у миру, да грађани масовно изађу на биралишта“, рекао је Тодосијевић за телевизију «Мост» и подсетио да ће само масовним изласком грађани на КиМ показати колико воле своју државу и колико су опредељени да остану да живе у покрајини.

 

Грађани са подручја општине Звечан гласаће на 7 гласачких места до 20:00.

 

Излазност бирача у Косовској Митровици до 12:00 сати, према незваничним информацијама, износи око 11 одсто.

 

Највећа гужва је тренутно на бирачким местима 1 и 11 где гласачи чекају свој ред и по сат времена. На осталим бирачким местима, грађани чекају око пола сата како би искористили своје бирачко право.

 

Радио КиМ: ОЕБС организује изборе за председника Србије на Косову

 

Гласање у Косовској Митровици протиче уредно, а једини проблем су грешке у бирачким списковима. Најчешће су то неправилно уписане адресе гласача.

 

До 12 сати на Косову и Метохији је према подацима ОЕБС-а гласало 13,07 одсто уписаних бирача.

 

Портпарол ОЕБС-а Сенад Шабовић рекао је за Контакт Плус да је до поднева на Косову гласало 13,07 одсто односно 13.847 бирача.

 

Радио КиМ

Тагови: ; ;