Mинистарство тзв. Косова за заједнице и повратак саопштило је данас да је у селу Драгољевац у општини Исток на Косову и Метохији запаљен грађевински материјал Србима повратницима.

 

 

Како се наводи у саопштењу, запаљена су врата и грађевински материјал на кући Ранка Миљковића, а такође је породици Благоја Зувића, коме је данас требало да започне изградња куће, запаљен грађевински материјал.

“Два инцидента у само једном дану и протест против повратника који је био организован пре нколико дана у Љубожди код Истока наводе нас на мишљење да је неко озбиљно против процеса повратка и ако он није на нивоу који би требало да буде”, наводи се у саопштењу.

 

Министарство за заједнице и повратак има потешкоћа у свим сферама повратка и овакви инциденти додатно отежавају мукотрпан рад на повратнку оних који су заинтересовани да се врате. Ми ћемо и поред свега што се дешава наставити да будемо на терену са повратницима и пружати им подршку да опстану у местима повратка, наводе из Министарства за повратак и заједнице.

 

Полиција самопрокламованог Косова мора да решава оваке случајеве како би повратници били сигурнији, а повратак успешнији.

 

Искрено смо забринути за сваког повратника и поред свих напада и протеста уперених против повратка расељених, ми не одустајемо и бићемо заједно са њима упорни у ономе што је крајњи циљ, стоји на крају саопштења.

 

 

 

Тагови: ;