Око 14:30 мск на метро станицама «Сенски трг» и «Технолошки институт 1» одјекнуле су две јаке експлозије, преноси «Интерфакс» позивајући се на очевидце.

 

(ФОТО, ВИДЕО) Хитно из Петербурга: Десет људи погинуло, више од 50 рањено у експлозији

 

Најмање десет особа је погинуло док је више од 50 рањено у експлозији у метроу у Петербургу, јављају руски медији, позивајући се на извор у полицији.

 

Како је саопштио Национални антитерористички комитет (НАК) један хеликоптер евакуише жртва на станици «Технолошки институт» а други на станици «Сенски трг».

 

ВИДЕО: Евакуација жртава експлозије хеликоптерима

 

 

Санкт Петербург: На једној метро станици пронађена неексплодирана бомба

 

 

У санктпетербуршкој болници преминуле су још две особе од последица рањавања приликом данашње експлозије у метроу у овом граду, преноси РИА НОВОСТИ.

 

 

Шеф комитета СФ за одбрану и безбедност: Место за бомбашки напад није случајно изабрано

 

Шеф комитета СФ за одбрану и безбедност: Место за бомбашки напад није случајно изабрано

 

 

 

Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је данас телеграм саучешћа председнику и премијеру Русије Владимиру Путину и Дмитрију Медведеву у којем изражава дубоку потресеност због вести о стравичној експлозији у метроу у Санкт Петербургу, која је, како каже, очито терористички акт.

 

На камерама за надзор је уочена особа осумњичена за експлозију, а руски медији су објавили његову фотографију. Очевици кажу да је овај мушкарац оставио торбу са експлозивом и изашао из вагона пре експлозије.

 

РЕН ТВ објавио фотографију могућег извршиоца терористичког напада на метро у Санкт Петербургу

 

Поводом експлозије која се данас догодила на метро станици у Санкт Петербургу испред амбасаде Руске Федерације у Београду запалили су свеће министар одбране Србије Зоран Ђорђевић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин.

 

 

 

Уживо са места трагедије:

 

 

Тагови: ; ; ;