Синоћ су у Београду почеле масовне акције протеста због — како они који су изашли на улице тврде — изборне крађе. Између осталог, током јучерашњег протеста испред Скупштине Србије је уништен пано са сликама убијаних и киднапованих лица на Косову и Метохији.

 

О тим акцијама, њиховим циљевима и организаторима разговарали смо са Иваном Ивановићем, лидером Српског народног покрета «Наши». Његова организација је организовала бројне протесте против политике европских интеграција коју води влада Александра Вучића, али ове уличне активности ни на који начин не подржава. Зашто?

 

 

Које организације или чији саборци су изашли на протесте, које идеје они представљају?

 

Ниједна патриотска организација званично није изашла на протесте који су се догодили у Београду нити је позвала своје симпатизере. Једини ко од «патриота» на њих позива је Бошко Обрадовић, лидер «Двери». Обрадовић је стао раме уз раме са либералима попут Саше Јанковића који је јавно рекао да би увео санкције Руској Федерацији, да би потписао независност Косова и Метохије, и Сребреницу окарактерисао као геноцид.

 

Идеја протеста није борба за очување српске државе, већ покушај организовања обојене револуције, као што се догодило у многим земљама, и као што се покушава у Русији.

 

 

Да ли су акције спонтане или ипак организоване унапред?

 

Ми смо данима унапред знали да ће доћи до протеста. Конкретно овај протест организован је од стране студената, преко друштвене мреже Фејсбук,а вешто се користи од већ поменутог Саше Јанковића који из своје удбоне фотеље даје подршку да се руши и пали Београд. О каквом је протесту реч, најбоље сведочи чињеница да је испред Скупштине Србије, исцепан и изломљен транспарент са именима страдалих Срба на Косову и Метохији.

 

Је л’ било Срба испред Скупштине? Видео запис уништавања зида плача

 

То српска омладина не ради, без обзира о каквом протесту се ради. Ово је покушај да се Србија уведе у стање хаоса и анархије, баш као што се дешава у свим револуцијама под патронатом ЦИА.

 

Да ли је на српским изборима стварно било озбиљних крађа или би се ти протести десили у сваком случају?

 

Озбиљних крађа није било, и то се најбоље види по томе што су резултати одмах признати од највећих странака и међународних посматрача, укључујући и ваших из Руске Федерације. Друго питање је о затворености медија за поједине кандидате опозиције, и велики број медија који су под контролом режима попут многих телевизија и дневних новина. Али изласком на изборе, опозиција је прихватила таква правила игре, и сама себе довела у подређени положај.

 

Протести су исценирани, не због борбе против режима, већ због увођења Србије у стање хаоса. И ми смо знали да ће до тога доћи.

 

Александар Вучић није баш популаран политичар код српских патриотских и националистичких снага, да ли ви те протесте подржавате, и зашто?

 

Александар Вучић није популаран код српских патриота због потписивања Бриселског споразума, и СНП «Наши» учествовали су у великом броју протеста против њега. Имали смо бројне акције против садашње власти, и то нам даје легитимитет да изнесемо наше мишљење поводом протеста у Београду.

 

Ми протесте не подржавамо, и сматрамо да власт једино може бити смењена од стране српских родољуба, а не људи попут Саше Јанковића и Бошка Обрадовића, који раде за стране агентуре и желе да унесу хаос у Србију. Ми смо 5. октобра 2000. године видели како изгледа када вам револуцију организују страни фактори, и то је био почетак слома Србије. Ми заступамо идеологију трећег пута, и нама је најбитнији интерес Србије.

 

Разговор је водила Оксана Сазонова

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;