Заменик генералног секретара владајуће руске странке Јединствена Русија, Сергеј Железњак, оценио је данас да је циљ протеста који се одржавају у Србији — подривање суверенитета земље.

 

 

Према речима Железњака, протести који се одржавају у неколико градова Србије су режирани и имају за циљ провокацију.

 

«Према стандардном сценарију ‘обојених’ политичких пројеката те наручене манифестације имају за циљ да ослабе ауторитет легално изабраних власти које воде самосталну политику и да дестабилизују ситуацију у земљи», сматра Железњак.

 

Такве, како каже, непријатељске акције спроводе се како би се извршио притисак на руководства суверених држава или са циљем организације државних преврата.

 

Железњак, који је и члан Одбора Думе за међународна питања, сматра да се доказ мешања споља у унутрашња питања Србије може наћи у одсуству јасног лидера протеста и уверљивих разлога за излазак на улице, као и у широкој употреби интернет технологија, посредством којих се организују студенти, омладина и малолетници у те акције.

 

«У Русији, Србији и другим земљама омладина је активна социјална група. Омладина емотивно реагује на оно што се дешава, тражи начине да се изрази и оствари. Управо због тога, омладина је у свим временима била предмет манипулације и инструмент за реализацију туђих циљева опасних по неку земљу», оценио је Железњак, пренела Пинк телевизија.

 

Младо поколење у Србији које је израсло после бомбардовања Југославије, распада земље, санкција и «булдожерске револуције» покушавају да злоупотребе како би се у Србију вратио хаос и насиље, закључио је Жележњак.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ; ;