На предлог министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача председник Српске Милорад Додик одликовао је данас у Бањалуци Министарство унутрашњих послова Руске Федерације — Полицијску управу Москва.

 

 

Полицијска управа Москва одликована је орденом части са сребрним зрацима, за развој билатералних односа Министарства унутрашњих послова Руске Федерације и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, чиме je доприноси афирмацији људских права, владавини права и слобода, као и толеранцији међу народима Руске Федерације и Републике Српске.

 

Додик је истакао да је полиција Републике Српске важан део идентитета Републике, и да сарадња полиције Српске и МУП-а Руске Федерације има његову пуну подршку.

 

 

Наглашено је да су остварени веома значајни резултати на провођењу закона, те да је учињен значајан помак у погледу сарадње полицијских структура Републике Српске и Руске Федерације.

 
Указ о додели одликовања преузела је руководилац Главне управе за истрагу генерал-мајор Агафјева Наталија Ивановна.

 

 
Представници Полицијске управе Москва, поводом обележавања Дана полиције и 25 година МУП-а Српске, бораве у вишедневној посети у Републици Српској.

 
Додик ће касније данас боравити у Градишци, где ће у 16.30 часова разговарати са начелником те општине Зораном Аџићем.

 


Делегацију МУП-а Руске Федерације примио је и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач. Разговарано је о модалитетима сарадње два министарства, на основу Меморандума о разумевању између Главне управе МУП-а Руске федерације за град Москву и МУП-а Републике Српске.

 

 

Лукач је упознао руску делегацију са безбедносном ситуацијом у Републици Српској и БиХ.
Шеф делегације МУП-а Руске Федерације Агафјева Наталија Ивановна истакла је да је тероризам болест 21. века и да је неопходна сарадња два министарства у овој области.

 

 

Лукач је изразио саучешће због терористичког акта у Санкт Петербуругу који се догодио пре два дана, а у којем су страдали невини грађани.

 

 

РТРС

 

 

 

Тагови: ; ;