Од агресије НАТО-а прошле су скоро две деценије, а жртве нису добиле достојно спомен-обележје. Спутњик покреће акцију да се у Београду подигне спомен-обележје жртвама агресије НАТО-а како би била овековечена имена погинулих, киднапованих и несталих током 78 дана бомбардовања СР Југославије.

 

 

Такав споменик или спомен-комплекс потребан је како бисмо очували културу сећања на невине жртве једног безумног времена у коме смо се нашли. То је нужно и због породица жртава. То је неопходно због колективног сећања на једно сулудо време и на велики злочин којем је била изложена наша земља. То је важно и због будућности.

 

Акцију Спутњика су до сада подржали: Томислав Николић, председник Србије, Др Владимир Костић, председник САНУ, Академик Матија Бећковић, песник, Академик Душан Ковачевић, писац, Историчар Момчило Павловић, директор Института за савремену историју, Академик Љубомир Симовић, песник, Синиша Павић, сценариста, Љиљана Смајловић, председница Удружења новинара Србије, Љубиша Ристић, позоришни редитељ…

 

 

Тагови: