Агенција Ројтерс је  дошла у увид снимка саопштења које је издала радикална терористичка група «Исламска држав»  у ком је по први пут председник САД Доналд Трамп означен у негативном контексту.

На снимку који су објавили милитанти, а у који је имала увид агенција Ројтерс, Трампу је додељена улога «идиота», који контролише «масе» у Сједињеним Америчким Државама.

 

Портпарол џихадиста Абулхасан ел Мухаџер, је на  на снимку изјавио да су САД «пропале и даве се» јер ту земљу сада води «одвратни идиот који не зна шта су Сирија, Ирак и ислам».

Мухаџер је затражио од «бораца» да нападају у Јемену, у Египту, Либији, у западном делу Африке, у САД, Русији и у Европи.

 

То је прво оглашавање портпарола Исламске државе од децембра.

 

Према терористима, Бела кућа не може  ни да разуме какве  последице је чекају као лидера међународне коалиције која се бори у Сирији и Ираку.

 

Против џихадиста се воде две офанзиве: у Мосулу у Ираку, и у Раки  у Сирији. Та два града су последња већа упоришта џихадиста, који су 2014. заузели велике делове територије тих двеју земаља и прогласили свој «калифат

Тагови: ; ; ;