Представници 78 земаља су потврдили учешће на конференцији о безбедности у Москви. Конференција ће окупити више од двадесет Министара одбране, рекао је помоћник министра одбране генерал-потпуковник Александар Фомин, а преносе РИА Новости. Конференција ће се одржати 26-27 априла и обухватиће широк спектар питања, укључујући и борбу против тероризма.

 

 

«Очекујемо преко 700 гостију, укључујући и 500 представника страних држава. Представници 78 земаља су потврдили учешће, а међу њима је и преко двадесет Министара одбране», рекао је Фомин новинарима на брифингу посвећеном предстојећем форуму.

 

Према његовим речима, на конференцији ће предавања одржати руководиоци међународних организација. Већ су потврдили своје учешће генерални секретари ОЕБС и СТО, извршни секретар СНГ, подсекретари генералних секретара УН и Лиге арапских држава и потпредседник Међународног комитета Црвеног крста, каже Фомин.

 

«Упркос лошој сарадњи у војној области, позив за учешће на форуму је послат свим земљама чланицама Северноатлантског савеза и ЕУ, као и вођству НАТО. Као и претходних година, ми смо спремни да обезбедимо платформу нашим партнерима», рекао је Фомин.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;