Сиријски председник Башар ел Асад је у интервјуу за загребачки «Вечерњи лист» рекао да нема тачних података о томе колико у Сирији има џихадиста и терориста с Балкана, пошто његова власт нема контролу над границом с Турском.

 

 

На питање колико је терориста у Сирију дошло с Балкана, Асад је рекао да нема тачних информација због «турског суседа под вођством криминалца (председника Реџепа Тајипа) Ердогана који подржава јачање присуство тих терориста у Сирији».

 

«То нам онемогућава контролу граница, и последично нам не омогућава тачну статистику о броју терориста који улазе и излазе из земље. Али, главно питање није питање националности тих терориста, јер знате да терористи гледају на цео свет као на јединствену арену. Они не воде рачуна ни о националној димензији, ни о политичким границама. Тако да опасност за вашу земљу или за Европу уопштено, не долази само од европских терориста», рекао је Асад

 

Председник Сирије је рекао да се само сиријска арапска војска бори против тероризма, док западне земље, иако су објавиле рат тероризму, подржавају тероризам и сарађују с терористима у Сирији.

 

Додао је да Сирија има подршку савезника — Ирана, Русије и Хезболаха из Либана.

 

 

Тагови: ; ;