Истражно веће Апелационог суда у Колмару поново је данас одложило одлуку о захтеву Србије за изручење Рамуша Харадинаја за 27. април, због даљег разматрања испуњености услова за изручење.

 

 

На седници већа, која је трајала више од два сата, разматране су оптужбе за које српско Тужилаштво за ратне злочине терети Харадинаја, а његова адвокатица покушала је да оспори доказе које је Србија поднела француском суду.

 

Приштински портал „Индекс онлајн“, који је извештавао директно из суднице, приметио је да је данашњој, четвртој по реду седници поводом захтева за изручење Харадинаја, први пут присуствовао представник Србије, односно српске Амбасаде у Француској.

 

Током седнице, како су пренели медији из Приштине, Харадинај је рекао да француско судство верује српској пропаганди.

 

Он је такође изјавио да су Срби починили злочине на КиМ и да је главни кривац некадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић.

 

Тужилац је навео да је Харадинај оптужен за убиство Рома на Косову и Метохији током ратних сукоба, те је прочитао неколико ромских имена и рекао да је Харадинај предводио људе у извршавању тих злочина.

 

Харадинајева бранитељка Рејчел Линдон успротивила се доказима Србије, оспоравајући наводе тужилаштва.

 

Поред бројних присталица које су дошле да дају подршку Харадинају, данас је у судници француског суда био и албански боксер Нури Сефери.

 

 

 

Извор: Танјуг

Тагови: ; ; ;