Друштвене мреже у Шведској су „прокључале“ због контроверзне наставне брошуре за новопридошле имигранате. Памфлет објашњава «правила» секса користећи графичке слике и позива илегалне имигранате да не контактирају шведске власти како би избегли ризик да буду депортовани.

 

 

Многи Швеђани критикују брошуру у издању шведске Федерације за лезбејска, геј, трансродна и квир права (РФСЛ), у којој се придошлице саветују о сексуалним питањима и уче како да избегну депортацију. Памфлет је доступан на шведском и енглеском језику, посебно циља придошлице који се идентификују као сексуалне мањине, али садржи и «опште одредбе» за успешан сексуални живот.

 

Ова брошура о сексуалном здрављу садржи детаљна упутства о различитим начинима секса и има експлицитне слике сексуалних радњи, које укључују хомосексуалне парове, човека у инвалидским колицима док има секс са другим мушкарцем, па чак и сцену групног секса. Придошлицама се дају инструкције како да користе кондом и позвају се да се редовно тестирају на полно преносиве болести.

 

Жртве силовања или сексуалног злостављања су позване да пријаве случај полицији како би се случај што пре решио. Брошура напомиње и да полни однос са пијаним или несвесним особама по закону представља силовање.

 

Међутим, савети се дају и на друге теме. Непријављеним мигрантима се саветује да избегавају контакт са шведским властима како би избегли депортацију. Уместо тога им се препоручује да се обрате невладиним организацијама, као што је покрет „Нико није илегалан“, који по сопственом признању ради како би подржао илегалне имигранте којима је захтев за азил званично одбијен. Они тврде да верују у свет без граница и захтевају стални боравак за све који желе да остану у Шведској.

 

Tjena, och välkomna. Så här har vi det i gamla sweden

 

 

 

Извор

 

Тагови: ; ; ;