Војска ДНР је започела до сада највећу мобилизациону проверу са војном вежбом позваних резервиста на великом војни полигону код града Шахтјорска. На вежбу је позвано 27 000 резервиста. Обратио им се лидер ДНР Александар Захарченко.

 

 

„Већ трећу годину се на нашој земљи ратује. Непријатељ већ три године покушава да побије нас, нашу децу и родитеље. Украјински медији свакодневно пишу и емитују да је њихова армија дужна да нас убија. Поносан сам што сам се родио у Донбасу. Поносим се и вама. Заједно ћемо победити. Непријатељ ће бити разбијен“, рекао је резервистима Захарченко.

 

„Подмазујемо мобилизациони механизам и уигравамо резервисте за случај озбиљног заоштравања ситуације. Хоћемо да будемо потпуно спремни“, објаснио је заменик команданта Оперативне команде армије ДНР Едуард Басурин циљ ове војне вежбе.

 

Министар одбране ДНР Владимир Кононов је издао наредбу да се резервистима са војним искуством подели оружје које ће се наредних месеци непрекидно налазити код њих. У питању су углавном аутомати.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;