Само су 23 ракете, од 59 колико их је лансирано са америчких разарача, долетеле до војне базе у Сирији

 

 

Само су 23 ракете, од 59 колико их је лансирано са америчких разарача, долетеле до војне базе у Сирији, саопштио је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

 

Разлика у броју испаљених и ракета које су стигле на циљ негде је нестала, каже геополитичар и пуковник у пензији Горан Јевтовић, а имајући у виду југословенско искуство из 1999. године претпоставља да су те ракете оборене.

 

„’Томахавк‘ је као ракетно средство практично већ превазиђена техника. Ми смо током 1999. оборили стотине таквих комада. Проблем је њен лет у силазној путањи, када се врло лако обара чак и конвенционалним средствима. О ракетним противваздухопловним средствима не треба ни трошити речи. Лично мислим да је ово неко оборио. Ко, наравно, немамо података, можемо само нагађати“, каже Јевтовић.

 

 

Од учинка америчких ракета, каже Јевтовић, много је важније лицемерје које се одвија по истој матрици као и у Југославији 1999.

 

„Овај агресивни удар који они дефинишу као освету, што је тежак злочин против мира, изведен је тако што је прекршено међународно право. Ова провокација је рукавица која је бачена Русији и чека се потез руских снага на терену“, закључује Јевтовић.

 

 

 

 

Аутор: Никола Јоксимовић

Извор

Тагови: ; ; ; ; ; ;