Сједињене Америчке Државе предузеле су напад у Сирији нарушавајући сопствене процедуре, јер о војној акцији нису претходно обавестиле Конгрес САД, што је неопходно, изјавио је премијер Русије Дмитриј Медведев.

 

 

„Остаци предизборне магле су нестали. Уместо нашироко излагане тезе о заједничкој борби против главног непријатеља – ДАЕШ-а, администрација Трампа је доказала да ће бесно водити борбу против легалне владе Сирије. У оштрој противречности с нормама међународног права, без одобрења Уједињених нација. Уз нарушавање сопствених процедура које подразумевају неопходност да се Конгрес претходно обавести о војној операцији која није повезана с нападом на САД. На граници борбених сукоба с Русијом“, написао је Медведев на својој страници на Фејсбуку.

 

Он је додао да је својом војном акцијом у Сирији Трампова администрација доказала своју крајњу зависност од мишљења вашингтонског естаблишмента.

 

„Својом војном акцијом администрација америчког председника доказала је и своју несамостланост, своју крајњу зависност од мишљења вашингтонског естаблишмента који је оштро критиковао у инаугурационом говору нови председник“, изјавио је Медведев и додао да је америчкој машини власти било потребно свега два и по месеца да сломи његове предизборне стубове.

 

 

 

 

Извор

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;