Коме смета зид плача испред Скупштине? Коме сметају слике убијених, несталих, отетих, слике трагично насрадалих од стране Нато злочинаца питају се Ноћни вукови. Ко то свој бес искаљује над невиним жртвама?

 

 

Не само Ноћне вукове, већ и многе од нас мучи питање шта је у уму оних који су зид плача рушили? Какво то црнило влада у њиховој души када ничим изазвани скрнаве, оно што сваком Србину треба бити светиња.

 

А Ноћним вуковима, зид плача јесте светиња.

 

Још оне ноћи када су сазнали да је дошло до безумног вандалског чина рушења зида плача, организовали су се да покушају да покушају поправе, «колико толико» како каже Дејан Ристић старешина Ноћних вукова Србије (који су огранак Ноћних вукова Русије).

 

 

Трагом вести, да су Ноћни вукови одмах по сазнању да је зид плача срушен и поцепан, организовали се и отишли да поправе симбол страдања српског народа, разговарали смо са Дејаном Ристићем старешином Ноћних вукова Србије у необичној и оргиналној атмосфери Клупске куће Ноћних вукова.

 

 

На питање дописника NewsFront Србија како је до њих доспела информација о рушењу зида и како су реаговали на њу, Ристић је одговорио:

 

«Сва дешавања која се дешавају у нашем граду, ми пратимо. Хтели или не, све се сазна. Те вечери су биле одржане демонстрације које нас нису занимале, али смо сазнали да се током демонстрација десила та нека лоша ствар и да је страдало нешто што нема везе са тим демонстрацијама», објаснио је Ристић.

 

Ноћни вукови поправљају срушени зид плача

 

С обзиром да је информација о рушењу зида плача до Ноћних вукова дошла након завршетка протеста, интересовало нас је како су успели да се организују и тако касно увече(после поноћи) крену пут центра града?

 

«Добар део времена након посла, сви ми углавном проводимо овде у клупској кући Ноћних вукова…Када смо добили информацију да је дошло до рушења, истог момента смо међусобно попричали и дошли до закључка да треба да одемо и да покушамо да то, колико толико поравимо да не сачека зору», изјавио је Ристић.

 

 

На друштвеним мрежама је било пуно коментара и тврдњу да је до рушења зида дошло случајно, па смо желили да сазнамо у каквом су стању Ноћни вукови затекли зид плача те ноћи и да ли је до рушења и могло доћи случајно.

 

«Па, није случајно. Није случајно сигурно, обзиром на штету која је направљена. Случајно може да се догоди да је оборено али онолика, да кажем искаљена бес, над платнима која обележавају нешто трагично, над сликама војника и оних који немају никакве везе са дешавањима која су се одвијала те вечери у граду, није случајна,» нагласио је Ристић.

 

 

«Могу само да кажем да је то неко намерно урадио», наставио је Ристић рекавши да је дело скрнављења и рушења на савести починиоца, и у духу православне вере додао «нек му Бог суди»

 

На крају разговора Ристић је рекао да не може пронаћи никаква оправдања за починиоце тог дела:

 

«Не могу да нађем ни једно оправдање за починиоце тог дела, истакао је Ристић, додавши да се пита да ли тај неко ко је починио тај вандалски чин «може сам себе да оправда»?

 

Лола Ђорђевић

 

Тагови: ; ; ;