Министарство одбране Русије саопштило је да је ракетни напад САД на сиријски аеродром одавно припремљен, преноси Спутњик.

Министарство одбране Русије сматра да је напад САД на сиријски аеродром у провинцији Хомс грубо кршење меморандума о безбедности летова над Сиријом.

 

Руско Министарство одбране сматра да је амерички напад на грубо кршење меморандума о безбедности летова над Сиријом. Због тога је Русија суспендовала сарадњу са САД усмерену на избегавање инцидената у сиријском ваздушном простору.

 

Министарство одбране саопштило је да америчке администрације долазе и одлазе, док њихова политика остаје иста од бомбардовања Југославије, ратова у Ираку и Либији.

 

И Трамп хоће да се игра рата: САД извршиле ракетни напад на сиријски аеродром

 

Само 23 од 59 ракета које су лансиране са америчких разарача, долетело је до војне базе у Сирији, саопштио је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

 

Према подацима Министарства, не зна се где је пало осталих 36 ракета. Тренутно сиријске власти спроводе претрагу како би утврдиле где се оне налазе.

 

У ноћи између четвртка и петка Сједињене Америчке Државе су лансирале више од 50 ракета „Томахавк“ на сиријски војни аеродром у Шаирату, који се налази на 38 километара од Хомса. Председник САД Доналд Трамп потврдио је да је наредио напад и поновио тврдње да сиријска влада стоји иза хемијског напада у Идлибу.

 

Сиријски Рачак! Снимак напада Американаца на сиријску базу

Тагови: ; ;