У нашој једанаестој по реду емисији анализирали смо најважније догађаје у свету и код нас:

 

 

Током ноћи 7. априла САД су бомбардовале сиријску армију, користећи као изговор ситуацију са хуманитарним инцидентом у провинцији Идлиб, не потрудивши се да сазнају истину. САД су демонстрирале силу према земљи која се бори против међународног тероризма.Члан одбора за за спољне послове Савета федерације РФ Игор Морозов упоредио је овај напад са бомбардовањем  Југославије и интервенцијом у Ираку. Москва хитно сазива седницу Савета безбедности УН поводом овог напада.

 

 

Страшне вести ове недеље стижу из Русији а најтужнија од њих је терористички напад у Санк Петербургу. Трећег априла у метроу је одјекнула експлозија, погинуло је 14 људи.

 

 

У многим руским градовима се одржавају митинзи против терора и у знак сећања на погинуле у Санкт Петербургу. У самом Петербургу председник Владимир Путин положио је цвећекод метро станице. У Москви без обрзира на радни дан трг је био пун.

 

Ове недеље из Русије стижу и још застрашујуће вести: напад на касарну Руске гарде у Чеченији, на пункт Руске гарде у Астрахани.

 

А у Србији најважнија вест су председнички избори и друштвене активности које су започели одмах после њих. На изборима победу је одржао Алексанар Вучић. У понедељак у Београду и другим српским градовима почеле су масовне акције, углавном младих људи и студенета. Активисти оптужују Вучића за изборне крађе, траже други круг гласања и нови састав РИК-а.

 

На првом од тих протеста дошло је до оштрог догађаја, поцепан и срушен «српски зид плача» поред Скупштине са сликама страдалих током НАТО бомбардовања и ратова на Косову и Метохији. Фотографије су после поправљали Ноћни вукови Србије. А опширније о томе рекао је за Линију фронта Дејан Ристић старешина Ноћних вукова Србије, огранка Ноћних вукова Русије.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;