Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:49

 

Током дана украјинске снаге су отвориле ватру на контролно пропусни пункт «Мајорск» недалеко од Горловке. Локалне власти Горловке саопштиле су да у овом моменту нема информација о жртвама.

 

Данас око поднева украјински окупатори отворили су ватру из тенкова и тешких минобацача на насеља Крута Балка и Јаковљевка у околини Јасиновате. Током дана отварана је ватра и на околину Докучаевска, као и на насеља Тељмановског рејона на југу ДНР.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 227 пута напале територију ДНР, од тога 2292 пута из тешког наоружања забрањеног споразумом из Минска. Под ватром нашло се 28 насеља. Током напада оштећено је 36 стамбених објеката.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 2 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Веселогорловка и Санжаровка.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи 46 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 20 насељених места. Током напада на насеље Шевченково у Тељмановском рејону на југу ДНР рањена је једна жена 1994. годиште. Током ноћних напада оштећено је 8 стамбених објеката.

 

 

Тагови: ; ;