Америчка амбасадорка у УН Ники Хејли је изјавила у интервјуу за CNN да не види могућност политичког решења сукоба у Сирији све док је Башар ал Асад Председник.

 

 

«Имајући у виду његове поступке и ситуацију, тешко је замислити Владу која ће бити мирољубива и стабилна», рекла је Ники Хејли само један дан након што је на ванредном заседању УН после америчког напада на сиријску ваздухопловну базу упозорила да су САД спремне да предузму даље кораке у Сирији.

 

«САД су предузеле корак који је пажљиво одмерен. Спремни смо да предузмемо више, али се надамо да то неће бити неопходно. Време је да цивилизоване нације зауставе ужасе који се догађају у Сирији и затраже политичко решење», рекла је Хејли на ванредном заседању УН у петак.

 

Заменик сиријског амбасадора у УН Мунзер Мунзер је негирао да је његова земља користила хемијско оружје и истакао да Сирија никада не би користила такво оружје у било којој операцији против наоружаних терористичких група.

 

Амерички државни скретар Рекс Тилерсон је разговарао са Министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом о ситуацији у Сирији, саопштено је на ФБ страници руског Министарства спољних послова.

 

«Лавров је истакао да напад на државу чија се Влада бори против тероризма само иде на руку екстремистима и додатно угрожава регионалну и глобалну безбедност». пише на сајту.

 

Руски председник Владимир Путин је окарактерисао амерички напад као напад на суверену државу и кршење одредаба међународног права.

 

Ката

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;