Сведок сарадник у случају припремања терористичких напада на изборну ноћ 16. октобра Саша Синђелић, који се у јавности се представља као Александар, 28. фебруара 2012. правоснажно је осуђен на затворску казну од 21 годину због убиства – што га дисквалификује као сведока сарадника, рекао је посланик опозиционог Демократског фронта Славен Радуновић.

 

 

Славен Радуновић тврди да је Саша Синђелић 6. октобра 2002. украо аутомобил и мобилни телефон у Хрватској, дошао до села Рекавац у близни границе са Србијом и убио фармера тако што му је пуцао у леђа. Тада је, како је рекао посланик ДФ-а, Синђелић узео трактор жртве и ван граничног прелаза ушао у Србију.

 

«Тамо је пуцао на саобраћајну патролу која је хтела да га заустави, након чега је ухапшен и одговарао је због напада на службено лице», саопштио је Радуновић.

 

 

Истиче да је Синђелић «дисквалификован као сведок сарадник». Радуновић је поручио да је у тренутку убиства Синђелић служио војни рок у касарни у Рашкој, која је у то време припадала Другој армији Војске Југославије, чија је команда била у Подгорици.

 

«Да ли је стварно Катнић знао, или не, да је његов главни адут уствари бегунац с теретом од 21 годину затвора? Ја сам сигуран да, ако је знао, а прећутао то Суду који је склопио споразум с таквим некредибилном сведоком, онда мора да буде ухапшен. Ако није знао, онда је недостојан свог посла и треба да поднесе оставку», рекао је посланик ДФ-а.

 

 

Он је затражио од председнице Врховног суда Весне Меденице да се изјасни да ли су правосудни органи знали за «криминално дело Миливоја Катнића, којим је прикрио најважнију чињеницу и омогућио да се комплетан поступак води на основу изјаве човека који је извршио тешко кривично дело и који не може да буде сведок сарадник».

 

«Ако јесу, онда треба да видимо ко из правосудних органа треба да одговара», рекао је Радуновић, пренела је РТЦГ.

 

 

Посланик ДФ-а је рекао да Хрватска има обавезу да ухвати Синђелића и спроведе га у затвор.

 

«Ћутање те земље наводи на сумњу да су можда и они укључени у све ово и намерно прећуткују чињенице да би се створила слика о наводној умешаности Русије у државни удар, док Црна Гора не буде примљена у НАТО», сматра Радуновић.

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;