Џон Мекејн – представник глобалистичко-корпоративистичке елите која деценијама руководи америчком унутрашњом и спољном политиком, посетио је данас Београд. Након ширења русофобије у Љубљани и Загребу овај времешни републикански сенатор долетео је у српску престоницу како би “дозвао памети” актуелну власт и упозорио Србију да свако окретање ка Истоку може да је кошта опстанка.

 

 

 

Поред прича о неопходности јачања присуства НАТО војника у Источној Европи, потреби слања оружја Украјини и војне интервенцији у Сирији ради, како је сам навео, ” спречавања стварања новог руског империја у Евроазији” Џон Мекејн оставио је дубок печат у рушењу српске државе и подривању њеног суверенитета.

 

Као дугогодишњи лобиста Албанско-америчке грађанске лиге помогао је у финансирању обуке терориста ОВК и међу првима позвао међународну заједницу да призна независност тзв. Косова. У том погледу ни не чуди његова изјава да Србија треба да чини све како би се обезбедио миран наставак бриселских преговора са Приштином. Другим речима, амерички сенатор позвао је Београд да и убудуће савија кичму и настави са испуњавањем бриселско-вашингтонског ултиматума чији циљ је заокруживање тзв. косовске државности.

 

 

Мекејн је познат и по томе да се снажно залагао за бомбардовање Србије 1999. године, свестрано подржавајући одлуку Била Клинтона о агресији НАТО-а на једну суверену европску земљу. Човек који је позивао да се бомбардују српски цивилни објекти као што су школе, болнице и продавнице, који је говорио како су цивилне жртве у СРЈ просто неизбежне. сада у Београду осуђује Москву за наводно рушење болница и школа у Сирији, тврдећи како је то “грубо кршење међународног права и обичаја рата”. Нема шта, западна политика дуплих аршина дошла је до свог пуног изражаја у Београду.

 

Амерички сенатор такође је међу првима јавно осудио политику Милорада Додика, назвавши је “експанзионистичком, чији крајњи циљ је стварање Велике Србије.” Намерно је заборављао да каже како су заправо САД те које су кроз читаву последњу деценију прошлог века подстицале сепаратистичке и “великодржавне” пројекте измишљених нација, од хрватске, преко бошњачке па све до албанске, од чијих насртаја се српски народ само легитимно бранио. Оптужити другога за нешто што није истина како би се прикриле сопствене грешке је већ добро опробани метод политичког деловања Вашингтона.

 

Познати анти-Србин, који у својој србофобији достиже “владарицу рата”, Медлин Олбрајт, оптужио је у Београду Москву за дестабилизацију Црне Горе и Сирије, запретивши Србији и Европи да ће због Русије бити суочене са новим терористичким нападима Исламске државе. Нападима оних које тако свесрдно финансира војно-индустријски комплекс америчке “дубоке државе”.

 

Новим претњама и притисцима које су Србији упутиле путем свог гласноговорника Мекејна структуре америчког глобалног естаблишмента поручују Београду да је себи дозволио превише и у јачању стратешке сарадње са Руском Федерацијом отишао исувише далеко. За Запад је Србија најподобнија тада када српско-руска сарадња уопште и не постоји. “Уколико не одустанете од Русије и Кине, десиће вам се нова Украјина на Балкану!”, порука је ветерана америчке војске који је 80-их година 20. века ширио крваву америчку демократију по селима и градовима Вијетнама.”

 

 

Аутор: Данијел Игрец

Извор

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;