Харадинајев брат наставља са претњама: Добићете исти одговор као 1999.

Брат Рамуша Харадинаја и посланик његове Алијансе за будућност Косова, Даут Харадинај, наставио је и данас са претњама, рекавши да у Београду треба да знају ће добити исти одговор као 1999. године и да се не смеју играти са Рамушом Харадинајем.

 

Како преноси РТК 2, Даут Харадинај је на седници скупштине изјавио да они који руководе у Београду треба да знају да ће добити исти одговор као „’99. и да су Албанци слободу добили уз помоћ међународне заједнице“.

 

„Ја нисам рекао да ће бити етничког чишћења, то жели Београд, а не Даут Харадинај и Албанци. Не смеју се играти са једним човеком (Рамушом Харадинајем)“, рекао је Даут Харадинај и „запретио“ понављањем 1990.

 

Он је на седници косовске скупштине констатовао да је његова изјава изазвала бројне реакције и да је „то рекао свесно“, а да се изјава коментарисала и тумачила другачије.

 

„Сада знамо да има тенденција да се дестабилизује земља. Ја сам поновио да се нико не игра са албанским народом. Ако неко има за циљ дестабилизацију земље, нека то раде на другом месту. Нико више од мене не жели мир на Косову“, рекао је Харадинај.

 

Посланик Алијансе за будућност Косова, Даут Харадинај на телевизији Дукађини запретио је раније ратом и етничким чишћењем Срба на Косову уколико његов брат Рамуш буде изручен из Француске у Србију, која га терети за ратне злочине.

 

 

Танјуг

 

Коментари: