Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

19:48

 

Данас од 12:00 до 16:00 украјинске снаге отварале су ватру на Доломитное код Горловке. Током напада испаљено је 94 пројектила.

 

Данас око 13:00 украјински нацисти отворили су ватру из стрељачког наоружања на дечији вртић у Докучаевску. У моменту напада деца су била у вртићу али на срећу нико није страдао.

 

Данас од 14:30 до 15:00 украјинске снаге нападале су насеље Фрунзе у ЛНР. Током напада оштећена је једна кућа и далековод.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходног дана 43 пута напале територију ДНР. Нападали су 17 насељених места у ДНР. Током напада погинуо је један војник ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана четири пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Доњецкое, Калиново, Калиновка и Нижње Лозовое.

 

Јутрос око 09:30 украјинске снаге су напале насеље Доломитное код Горловке. Током напада изгорела је једна кућа.

 

Ноћас око 03:00 украјинске снаге су напале Петровски рејон Доњецка. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

Тагови: ; ;