Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

днрлнр

 

19:48

 

Током поподнева украјинска војска је нападала Трудовски и Волво Центар у околини Доњецка, Жабичево у околини Јасиновате и насеље Лењинское на југу ДНР.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходног дана 64 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 15 насељених места а током напада рањен је један војник ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 4 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Желобок, Фрунзе, Смелое и Алмазное.

 

Данас око 11:00 украјинска војска напала је насеље Еленовка јужно од Доњецка где је у том моменту ремонтна бригада ДНР покушала да поправи далековод. Рад је прекинут.

 

Током претходне ноћи украјинска војска је отварала ватру на Докучаевск. Током напада оштећен је далековод и око 400 домаћинстава је остало без струје.

Тагови: ; ; ; ;