Након успешне специјалне операције са наводним хемијским оружјем за који се оптужује сиријски председник, они који управљају милитанатим планирају низ крвавих провокација да би у потпуности оцрнили Башара ел Асада пред међународном заједницом и проузроковали нове америчке нападе на Сирију, рекао је официр сиријске обавештајне службе Мухабарат.

 

 

Праћењем комуникационих канала припадници оружаних извиђачких група су успели да пресретну информације о предстојећим серијама крвавих провокација.

 

«Након недавног ракетног напада САД, разбојници су дошли на идеју да они сами могу изазвати сличне акције Трампове администрације», саопштила је војска.

 

«Ускро ће специјална јединица «слободне сиријске армије» оганизовати заседу и напасти на хуманитарне конвоје УН који испоручују хуманитарну помоћ становницима насеља Кхел и Тел Гехаб (покрајина Дераа)», додао је он.

 

«Извршење напада на конвој УН је планирано након артиљеријских напада или бомбардовања сиријске авијације за који су стручњаци «слободне сиријске армије» набавили делове артиљерије и ракета са очуваним ознакама, као и елементе бомби и ракета које користи сирисјка авијација. Место извршења напада на конвој ће највероватније бити на путевима Ер Рамта — Кхел и Ер Рамта-Тел-Гехаб који су у домету артиљерије владиних снага, које се налазе у граду Дераа», рекао је официр Мухабарата.

 

 

Он је додао да постоји и варијанта гранатирања колоне како би се за то после окривиле групе за специјалне операције Оружаних снага Сирије.

 

«Организатори провокације рачунају да ће на тај начин да изазову нове ракетне и ваздушне нападе такозване «међународне коалиције» на објекте сиријских владиних трупа стационираних у покрајини Дера. Осим тога, не треба искључити директан «casus belli» (формални повод за објављивање рата) од стране покровитеља «слободне сиријске армије», закључио је обавештајац.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;