Руски председник Владимир Путин изјавио је да ситуација са оптужбама сиријских власти за хемијски напад у Сирији подсећа на догађаје из 2003. године, када су Сједињене Америчке Државе показале хемијско оружје наводно пронађено у Ираку. Истовремено, Путин је цитирао совјетске писце Иљу Иљфа и Јевгенија Петрова.

 

 

«О томе смо разговарали са господином председником, а ја сам рекао да ме подсећа много на догађаје из 2003. године, када су представници САД у Савету безбедности показали хемијско оружје наводно пронађено у Ираку», рекао је Путин.

 

Како је рекао, након тога је почела интервенција у Ираку, која је завршена уништењем земље, порастом терористичких претњи и појавом «Исламске државе».

 

Он је додао да се исто то понавља сада.

 

«У вези са тим, на памет ми падају наша два дивна писца Иљф и Петров. Дође ми да кажем: «Досадно је, девојке — све смо то већ видели, очекивали», рекао је Путин.

 

Председник Владимир Путин је претходно изјавио да Русија има информације о припреми провокације са хемијским оружјем и на другим територијама Сирије, укључујући и област Дамаска.

Путин: Терористи у Сирији припремају нове провокације хемијским оружјем

 

Тагови: ; ; ; ;