Председник Венецуелe Николас Мадуро оптужио је САД да раде на блокирању дијалога са опозицијом у његовој земљи да би допринеле распаду Венецуеле.

 

 

Николас Мадуро је оптужио САД да хоће да дестабилизују Венецуелу.

 

«Права истина је да је наређење дато у Вашингтону за нула дијалога у Венецуели с циљем да се распадне наша земља и омогући страна инвазија», рекао је синоћ председник Венецуеле, где последњих десет дана трају демонстрације опозиције против власти.

 

Венецуела је на мети, рекао је Мадуро на Куби на крају састанка Боливарског савеза, групе од 11 левичарских латиноамеричких земаља, где је настојао да добије подршку пријатељских влада.

 

Председник Венецуеле оптужује опозицију да подстиче немире и да се договара са међународним чиниоцима да дестабилизује земљу.

 

У заједничкој декларацији земље Боливарског савеза за народе северне Америке (АЛБА) осудиле су удружене нападе и манипулације уперене против Мадурове владе, које према њима прете суверенитету, независности и стабилности те земље као и целог региона. Они су осудили понашање генералног секретара Организације америчких држава (ОАС) Луиса Алмагра и назвали његове изјаве илегалним и проимперијалистичким.

 

Састанак на министарском нивоу одржан је да се супротстави распрострањеним критикама из иностранства на однос Мадурове владе према политичко-економској кризи која већ више месеци потреса Венецуелу.

 

 

Бета/РТС

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;